Van 23 t|m 29 september organiseren de gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland samen de Gelderse Einsteinweek. Een event waarin bekende experts en wetenschappers jou een week lang meenemen in de wereld van innovatie en technologie.

Vooruitgang gaat snel
Innovatie en technologie is van alle tijden. We willen als maatschappij niet stilstaan, maar vooruitgaan. De veranderingen gaan snel. Het enige verschil met vroeger is de snelheid waarmee we de vooruitgang boeken. Denk maar aan de ontdekking van elektriciteit, de auto of niet-druipende tandpasta. Zo hadden wij ruim 40 jaar geleden nog nooit gehoord van de mobiele telefoon. Zaken die wij in onze westerse maatschappij vandaag de dag als vanzelfsprekend beschouwen. Straks rijdt niemand meer zelf door de komst van de zelfrijdende auto en is je naaste collega een robot. Kan jij je dat voorstellen?

Mis het niet!
Wij als overheid stimuleren technologische ontwikkelingen en innovaties. Werken met nieuwe technologieën maakt je werk nu eenmaal makkelijker, effectiever én efficiënter. Het is dan ook fijn om up-to-date te blijven. Daarom organiseren wij dit jaar de Gelderse Einsteinweek. Een week waarin de verbeeldingskracht misschien wel belangrijker is dan kennis.

Buitengewone experts
Tijdens de Gelderse Einsteinweek laten we jou de interessantste ontwikkelingen zien en horen die van invloed zijn op ons dagelijks leven. Experts uit het vakgebied, met verschillende achtergronden,  laten jou de wondere wereld van innovatie en technologie beleven. Én welke gevolgen die voor ons hebben in het dagelijks leven.