Alles wat je wilt weten over de Gelderse Einsteinweek!

Van 23 september t|m 29 september is het dan zover! Een event waar technologie en innovatie een week lang centraal staan. Op deze pagina vind je praktische informatie over de Gelderse Einsteinweek; van aanmelden, routebeschrijving tot veel gestelde vragen. Altijd handig!

Waarom de Gelderse Einsteinweek?

De wereld verandert in hoog tempo. De komst van nieuwe technologieën en innovaties zijn aan de orde van de dag. Ze hebben een grote impact op ons leven. Net als de ontdekkingen van Albert Einstein. Eén van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis die aan de basis staat van de huidige digitale camera, televisie en/of gps-signaal.

Wij als overheid stimuleren samen technologische ontwikkelingen en innovaties. Gebruik maken van nieuwe technologieën maakt het leven nu eenmaal makkelijker, effectiever én efficiënter. Het is dan ook fijn om up-to-date te blijven. Daarom organiseren wij dit jaar voor de Gelderse bevolking een week vol innovatie en technologie. Een week waarin de verbeeldingskracht misschien wel belangrijker is dan kennis.
Dit event is mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk uit de provincie Gelderland.

Wanneer is de Gelderse Einsteinweek?

Dit week-event vindt plaats van zaterdag 23 t/m vrijdag 29 september 2017. Op zaterdag openen we de week op het terrein van Einsteins lab, op het Gele Rijders Plein in Arnhem. De afsluiting van de week vindt op vrijdag 29 september op dezelfde locatie plaats.

Kan ik meerdere plekken tegelijk reserveren?

Nee, dat kan niet. Je moet iedere persoon apart inschrijven voor de masterclasses.

Ik ben medewerker en wil mijn gezin meenemen naar de masterclasses. Kan dat?

Ja, dat kan. Iedereen is van harte welkom bij de openbare masterclasses. Let op! Bij het aanmelden kies je dan voor ‘openbare masterclasses’. Je kunt per aanmelding maar 1 persoon tegelijk opgeven voor de openbare masterclasses. Wil je meerdere personen meenemen? Vul het formulier dan nogmaals in met de namen van die personen.

Ik heb mij aangemeld maar ben helaas verhinderd. Wat nu?

Laat zo snel mogelijk weten dat je verhinderd bent. Op deze manier heeft een andere persoon de gelegenheid om tijdens de masterclass aanwezig te zijn.

In de bevestiging van je aanmelding vind je een link om je uit te schrijven voor de masterclass. Heb je deze mail niet meer? Stuur dan een e-mail naar info@gelderseeinsteinweek.nl om je af te melden.

Ik ben mindervalide. Zijn er voorzieningen?

Alle locaties zijn toegankelijk voor mindervaliden. Laat bij de aanmelding weten waarmee we jou op locatie extra mee kunnen faciliteren.

Voor vragen neem contact op met Froukje van der Klugt. Zij is telefonisch bereikbaar op 026 359 8382 of per mail f.vanderklugt@gelderland.nl.

Moet ik voor de Gelderse Einsteinweek entree betalen?

Nee, dit event is gratis. Na aanmelding rekenen we wel op je komst.

Aansluitend is er een borrel. Hoe kan ik daar betalen?

Betalen kan op maandagavond zowel per pin als contant. Op dinsdag- en donderdagavond zijn de consumpties gratis.

Is er een gaderobe waar ik mijn jas en of tas kan achterlaten?

Op maandag- en dinsdagavond is er een bewaakte garderobe. Donderdagavond is er de mogelijkheid om de jas of tas op te hangen in een onbewaakte garderobe.

Mag ik fotograferen of filmen tijdens de masterclass?

Tijdens de masterclasses is het toegestaan om, met mate, foto’s (zonder flits) en video’s te maken. Graag geruisloos, zodat je de spreker en andere luisteraars niet stoort.

Deel jouw foto/video ook met anderen door  #Einstein2017 te melden in jouw bericht.

Kan ik op de foto of een handtekening krijgen van één van de sprekers?

Dit is mogelijk. Het is afhankelijk van de spreker wanneer daarvoor het juiste moment is. Dit zal hij tijdens de masterclass kenbaar maken.

Waar is de Gelderse Einsteinweek?

De activiteiten van de Gelderse Einsteinweek vinden allemaal plaats in Arnhem. Kijk bij het programma voor informatie over de locatie.

Bereikbaarheid + parkeren

De activiteiten van de Gelderse Einsteinweek vinden plaats in Arnhem. Hieronder vind je de adressen van de verschillende locaties:

  • Huis der Provincie, Markt 11, 6811 CG Arnhem
    De Provincie is bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of met de auto. Parkeren kan je gemakkelijk in parkeergarage Rozet en Broerenstraat. Het Huis der Provincie is daarna op 3 minuten wandelafstand.
  • Stadstheater Arnhem, Velperbinnensingel 10, 6811 BP Arnhem
    Het Stadstheater is bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of met de auto. Parkeren kan je gemakkelijk in de Musisgarage. Het Stadstheater is daarna op 2 minuten wandelafstand.
  • Stadhuis Arnhem, Koningstraat 38, 6811 DG Arnhem

Het Stadhuis(hal) en de commissiekamers zijn bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of met de auto. Parkeren kan gemakkelijk in de Q-park Broerenstraat. Het stadhuis is daarna op 1 minuut wandelafstand.

  • Industriepark Kleefse Waard (IPKW), Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem

Het IPKW is bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Je parkeert op het IPKW terrein.

  • De Sustainable City Hack (hackathon), Gele Rijders Plein, 6811 AN Arnhem

Einsteins lab is bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets of met de auto. Je parkeert rondom het plein.

Staat je vraag er niet bij?

Voor algemene vragen over de Gelderse Einsteinweek mail je naar info@gelderseeinsteinweek.nl.