Nietszeggende stukjes data vertellen heel veel over jou als persoon. Dimitri neemt ons in deze masterclass mee in wat wij allemaal in data meedragen dagelijks. Like jij bijvoorbeeld Britney Spears en VT wonen. Dat zegt iets over jou. Alles wat jij doet met je telefoon, via de apps is traceerbaar. Zo blijkt dat mensen via een Mac-computer betalen meer dan via een Windows pc.

Maar heb jij iets te verbergen? Privacy is een maatschappelijke kwestie en als je wat te verbergen hebt dan is dat tijdelijk van aard. Een momentopname vertelt Maurits Martijn ons. Je kent de toekomst namelijk niet. 

We sloten deze sessie af met een panel. Bestaande onder andere uit  Maurits Martijn, Dimitri Tokmetzis,. Publiek kon vragen stellen over het onderwerp privacy waarop het panel reageerde.

Nadenkertje:Data geven we gratis weg en het is goud waard. Wat vind jij? Of koppelen we privacy dan economische waarde?

Tip: Lees ook het boek Je hebt iets te verbergen van Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis